logo

“İDARETEN EĞİTİM ANLAYIŞI NEREYE KADAR SÜRECEK?”

  • Kdz. Ereğli’de güçlendirme kararı çıkan okullardaki çalışmaların tamamlanmamasına tepki gösteren  CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, “Mağduriyetin başka okulların bünyesine öğrencileri katarak giderilebileceği düşünülmüş ancak her okulun kendi kontenjanı öğrenci kapasitesi var. Nereye kadar idareten bir eğitim anlayışı sürecek? Bu ihaleler neden tamamlanmıyor neden yapılması gerekenler süratle yapılmıyor?” diye sordu.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul’un, Kdz. Ereğli ilçesinde yıkımına ve güçlendirilmesine karar verilen okullarda incelemelerde bulunduğu ve oluşan mağduriyetleri yerinde tespit ettiği bildirildi.

Ertuğrul’un basın bürosundan verilen bilgiye göre; söz konusu okullarda yaptığı incelemelerin ardından izlenimlerini tepkili bir ifade ile açıklayan Ertuğrul, süreci özetleyerek şöyle dedi:

AİLELER VE ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU!”

“Geçtiğimiz eğitim öğretim sezonunun başlamasından hemen 1 hafta önce Kdz. Ereğli ilçemizde bazı okullar depreme dayanıklı olmadıkları gerekçesiyle bazılarının  yıkılmasına ve yapılmasına bazılarının onarılmasına güçlendirilmesine karar verildi. Toplam 4 okulun yıkımına ve yeniden yapılmasına, 7 okulun da güçlendirilmesine karar verildi. Bu karardan toplamda 10 bin öğrencimiz etkilendi. Çoğu öğrencimizin düzeni bozuldu, çevre okullara dağıtılmak zorunda kaldılar. Bu öğrencilerimiz içinde sınav hazırlık senesinde olanlar da vardı. Aileler ve öğrenciler mağdur oldu.

AKSAKLIKLARI RAPORLADI

Bu sürecin üzerinden 1 yıl geçti. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına da çok az bir zaman kaldı. Bugün yaptığımız incelemelerde çalışmaların çok geç başladığını, Cumhuriyet İlkokulu’nun yıkıldığını yerine inşaata başlanmadığını, Turgut Reis İlkokulu’nda yıkımın dahi henüz gerçekleşmediğini, bir okulun yıkım ihalesinin henüz gerçekleşmediğini gördük.

Güçlendirme planlanan okullardan da bir tek Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi’nde çalışmalara başlanıldığını gördük. Diğer okullarda ise herhangi bir çalışma başlamamış, eğitim öğretimi engelleyeceği ortada iken sadece maliyet hesaplamaları yapılıp bırakılmış durumda. 1 yıllık süreçte yapılması gereken temel işlemler bile yapılmadı.

“NEDEN YAPILMIYOR?” DİYE SORDU

Bu demek ki önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda da bu binalar yetişmeyecek. Bu kararlar alınırken eğitim öğretimi, öğrencilerin, öğretmenlerimizin, ailelerin bu okullardan geçim sağlayanların durumu ne derece göz önünde bulunduruldu bilemiyoruz.  Mağduriyetin başka okulların bünyesine öğrencileri katarak giderilebileceği düşünülmüş ancak her okulun kendi kontenjanı öğrenci kapasitesi var. Nereye kadar idareten bir eğitim anlayışı sürecek? Bu ihaleler neden tamamlanmıyor neden yapılması gerekenler süratle yapılmıyor? Eğitim bu kadar hafife alınmamalı ve yapılacak işler süratle yapılmalıdır. İşlemler sürüncemede bırakıldıkça öğrencilerimizin eğitim mağduriyeti katlanarak artacaktır.”

Paylaşın:
357 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ