logo

İŞ DÜNYASININ TALEPLERİNİ İLETTİLER

TOBB’un düzenlediği telekonferans toplantısına katılan Zonguldak bölgesi TSO Başkanları, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a iş dünyasının talep ve beklentilerini iletme imkanı buldular. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu talepleri toparlayarak Bakan Albayrak’a iletti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da katılım gösterdiği telekonferans toplantısı, 365 oda/borsa başkanı ile 61 sektör meclisi temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi. COVİD-19 Salgını nedeni ile telekonferans şeklinde düzenlen toplantıda, Zonguldak Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası başkanları da katılarak görüş bildirdi.

20 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen ve Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak’ın da katıldığı telekonferans toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü.

ALBAYRAK “EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI”

Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak; Haziran ayı ile birlikte hızlı bir toparlanma yaşanacağını , en kötünün geride bırakıldığını , Covıd-19 sonrası sürece en hazırlıklı ülkelerden birisi olacağımızı , yeni normale geçiş süreci ile birlikte, ithalatı daha da zorlaştırarak, yerli üretimin teşvik edileceğini söyledi.

HİSARCIKLOĞLU SUNUM YAPTI

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu 365 oda/borsa adına yaptığı sunumda ; Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak’tan; – Mücbir Sebep Kapsamının Genişletilmesini, – Firmaların Kamudan alacaklarının ödenmesini, – Firmaların kamudan alacakları kadar KGF kefaleti sağlanmasını, – Geçici verginin ilk taksitinin ikinci ile birleştirilmesini, – COVİD-19’un İş kazası ve meslek hastalığı kapsamında çıkartılmasını,
– Esnek çalışmanın kolaylaştırılmasını, – Kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılmasını talep etti.

DEMİR AÇIKLADI

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir; Üyelerin taleplerini ve beklentilerini bakan Albayrak’a iletme fırsatını değerlendirdiklerini ifade ederek, “Her zaman özel sektörün yanında olan Sayın Bakanımızın iş dünyamızın bu sorunlarının çözümüne de katkı vereceğinden hiç şüphem yok. Bizlere bu imkanı sağladıkları için Sayın Bakanımız Dr.Berat Albayrak’a ve TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ederim.” dedi.

ODA BAŞKANLARININ TOPLANTI PAYLAŞIMLARI :

Paylaşın:
694 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ