logo

İŞKUR’DAN İSTİHDAM GARANTİLİ 6 AY İŞBAŞI EĞİTİM DESTEĞİ

  • İŞKUR ve Kdz. Ereğli OSB’de faaliyet gösteren Özdemir Boru arasında yapılan sözleşme gereği 5 personel altı ay boyunca işkur destekleri ile ‘çapakçı’ mesleğinde eğitildikten sonra aynı firmada istihdam edilmesi sağlanacak.

Zonguldak İşkur İl Müdürlüğü ile Kdz. Ereğli OSB’de faaliyet gösteren Özdemir Boru Profil Sanayi işyeri arasında İşbaşı Eğitim Programı sözleşmesi imzalandığı açıklandı.  

İŞKUR’dan yapılan yazılı açıklamaya göre ; Ereğli İŞKUR Hizmet Merkezinde görevli İş ve Meslek Danışmanı Serkan Hasan Köse ile Şirket Yetkilileri Mehmet Özdemir ve Sezai Orhan arasında imzalanan protokol gereği, 5 katılımcı 6 ay boyunca Özdemir Boru Profil’de ‘Çapakçı’ mesleğinde görev yapacak. Program süresi boyunca katılımcı giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak, program sonunda ise katılımcıların işyerinde istihdamı sağlanacak.

Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde sıcak-soğuk rulo teknolojisi ile boru profil imalatı gerçekleştiren Özdemir Boru Profil firmasının ürünlerini ABD, İngiltere, Hollanda, İspanya, Yunanistan, Romanya gibi ülkelere ihraç ettiği biliniyor.

”Çapakçı” mesleği nedir 

Metal malzemelerin işlenmesi sonucunda yüzey ve kenarlarında oluşan pürüz ve bozuklukları uygun ekipman ve malzemelerle temizleyen, düzelten ve pürüzsüz hale getiren kişidir.

Paylaşın:
328 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ