logo

KDZ. EREĞLİ CHP’DE; 3 ADAYLI YARIŞ BAŞLADI!

  • CHP Kdz. Ereğli İlçe Kongresi, Başkan Adayları Osman Yeniköy, Ali Kocamanoğlu ve Uğur Likoğlu’nun çekişmesine sahne oluyor.!  

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli 38. Olağan Kongresi Ereğli Büyük Anadolu Otel’de başladı.

6 Ağustos Pazar günü sabah saatlerinde düzenlenen kongreye CHP Zonguldak Milletvekilleri, Deniz Yavuzyılmaz, Eylem Ertuğrul, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık-Eşi Neriman Poasbıyık, Önceki Dönem Milletvekili Ünal Demirtaş, Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, İyi Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Evrim Balbaloğlu, İyi Parti İlçe Başkanı Yasemin Erdoğan, TSO Başkanı Arslan Keleş, TSO Meclis Başkanı Tasin Tanyıldız,  bazı belediye meclis üyeleri, Siyasi parti ve STK temsilcileri ile partililer katıldı. Başkan Adayları Osman Yeniköy, Ali Kocamanoğlu ve Uğur Likoğlu’da protokol sıralarında yerini aldı.  

Saat 11.00 Olarak açıklanan kongre başlama saati, çoğunluğun sağlanmasının beklenmesi üzerine saat 12.20’de başladı.

UZUNER’DEN “ÖRGÜT” VURGUSU!

Delegelerden Zerrin Yılmaz Erdoğan’ın sunumlarını yaptığı kongre, Saygı Duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başlatıldı. İlçe başkanı Hikmet Uzuner’in selamlama, birlik beraberlik ve Ak Parti iktidarını eleştiren içerikli konuşmasını “bu genel kurulda partimizin delegelerinin partimizi düşünerek doğru karar vereceğine; partinin kimsenin tekelinde olmadığını, kişilerin değil örgütün yanında olacağına tüm kalbimle inanıyorum.” sözleri ile sonlandırdı.

KONGREYİ DİVAN BAŞKANI YAKUP OKUMUŞOĞLU YÖNETİYOR

Ardından divan kurulu seçildi. Divan Başkanlığına oy çokluğu ile Avukat Yakup Okumuşoğlu, yardımcılığına Mustafa Erdoğan yazmanlıklara ise Şenay İşeri ile Mustafa Çevik seçildi.

Divana sunulan önergelerle seçimlerin blok lise işle yapılmasına, konuşmacılara 5 dakika süre verilmense ve köy delegelerinin şehir delegelerinden önce oy kullanmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Haber yayına hazırlandığı sırada; kongre, gündem maddelerinden olan faaliyet raporunun ilçe yöneticilerinden Hüseyin Çakır tarafından okunması ve salonda bulunan delegeler tarafından ibra edilmesi ile devam ediyordu…

Saat 17.00’ye kadar sürecek kongre sonunda; Başkan Adayları Osman Yeniköy, Ali Kocamanoğlu veya Uğur Likoğlu’ndan birisinin listesi ile birlikte CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığına seçilmesi bekleniyor….

Paylaşın:
454 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ