logo

KDZ. EREĞLİ’DE MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kdz. Ereğli’de 19 Ekim Muhtarlar Günü Anıt Park’ta düzenlenen törenle kutlandı. Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği törende ilk olarak Dernek Başkanı Şükrü Kılıç Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

MEHMETÇİĞE ASKER SELAMI İLE DESTEK VERDİLER

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Dernek Başkanı Kılıç, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geçtiğimiz hafta başlattığı, bugünlerde ara verilen Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı’na destek verdiklerini belirtti ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgedeki terör unsurlarını yok edeceğine  inancının tam olduğunu söyledi. Harekatta yaşamını yitiren şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Kılıç’ın daveti üzerine katılımcılar, asker selamı verdi.

“MUHTARLAR, ÖNEMLİ BİR HİZMET ODAĞI”

Kılıç, muhtarlık müessesesinin kurulduğu gün olan 19 Ekim gününün, 2015 yılında çıkarılan genelge ile “Muhtarlar Günü” olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Ülkemizde 50 Bin 157 muhtar, Ereğli’mizde ise 3 belde, 7 bölge bir merkez olmak üzere 137 muhtar arkadaşımız görev yapmaktadır.  Demokrasinin gereği olarak vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları köy belde ve mahallelerinde sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odağıdır. Görev yaptıkları mahalle ve köylerinde her türlü sorunları ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiren muhtarlarımız, vatandaşlarımızın hizmetle buluşması anlamında bir köprü görevi yapmaktadır. Muhtar, çözüm için çare üreten, köyünün ve mahallesinin hakkını, düzenini sağlayan seçilmiş bir temsilcidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Muhtar da demokrasinin temel taşıdır.’”ifadelerine yer verdi.

“ÇABAMIZ EN ÜST SEVİYEDE”

Muhtar deyince kimi zaman arabulucu, kimi zaman köylüsünün kötü gününde sığınacağı bir liman, kimi zaman da köyünde kazma kürek elinde bir inşaat işçisi olduğunu dile getiren Kılıç, “Bayramlarda çocukların ailesinden sonra ilk öpecekleri el, düğünlerde, cenazelerde gözlerin aradığı, acıların ve mutlulukların paylaşıldığı her yerde biz muhtarlar oluruz. Olması gereken hizmetleri yerinde ve zamanında yapabilmektir muhtarlık.  Bunu yapabilmek için çabamızın en üst seviyede olduğunun bilinmesini istiyoruz.”dedi.

Törenin ardından muhtarlar ve katılımcılar, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene, ilçede görev yapan köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı İsmail Fota, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü temsilcileri katıldı.

Paylaşın:
670 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ