logo

KELEŞ, 2.OSB PROJE DOSYASINI VALİ TUTULMAZ’A TESLİM ETTİ

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, ilçede kurulması planlanan 2.Osb Projesi hakkında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a proje dosyasını teslim ettiğini açıkladı.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti.

Oda Genel Sekreteri Gündüz Acar ile beraber katıldığı ziyarette Başkan Keleş Vali Tutulmaz’ a Oda’nın faaliyetlerini ve projelerini özetledi.
Görev süresince Ereğli’nin kalkınması ve önünün açılmasını hedeflendiğini ifade eden Keleş, Vali Tutulmaz’ a Kdz.Ereğli 2.Osb Projesi hakkında bilgi vererek proje dosyasını teslim etti. Vali Tutulmaz, proje dosyasını Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman’a Bakanlığa teslim edilmesi için havale etti.

2 YILLIK ÇALIŞMA SONUCU HAZIRLANDI; ÖN TALEPLER TOPLANDI

Başkan Keleş, konu ile ilgili değerlendirmesinde ’’İlçemizin temel sorunlarını değerlendirdiğimizde ‘Yatırımcı ve Yatırım Alanı’ ile ‘İşsizlik’ öne çıkmaktadır. Ereğlimizin kalkınmasını planlarken sadece bugüne değil geleceğe yönelik bir planlama yapılması gerekiyordu. Ekonomisi her geçen gün büyüyen ilçemizin kalkınmasını desteklemek ve yeni istihdam alanları açmak amacıyla 2 yıl süren bir çalışmanın ardından Kdz.Ereğli 2.Osb Projesini hazırladık .’”dedi.

Bu süre içerisinde projenin ana hatlarını oluşturup arz talebi de göz önünde bulundurulmasıyla ön talep toplandığını ifade eden Başkan Keleş, ayrıca yatırım alanı araştırmalarını da yaptıklarını ve 197 hektar alan tespit ettiklerini belirtti.

Paylaşın:
605 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ