logo

LİSE ÖĞRENCİLERİ ‘OTİZM’E MAVİ BALONLA DİKKAT ÇEKTİ!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi öğrencileri, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla mavi balon uçurdu, günün anlam ve önemine vatandaşların dikkatini çekti.

İki okulun ortak proje çalışması olan S’’empati’’K Sanat projesi kapsamında, Ereğli Sahilinde bulunan Amfi Tiyatro sahnesinde pandemi kurallarına uyarak gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler çevredeki insanlara otizmi anlatarak bilgi sahibi olmalarını sağladılar.

ÖĞRETMENLER “FARKINDALIK VE ERKEN TANI ” DEDİ

Zübeyde Hanım MTAL Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Öğretmeni Filiz Işıkdemir, Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edilen 2 Nisan’ın her yıl otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla kutlandığını hatırattı ve “Otizm dünyada ve ülkemizde hızlıca yaygınlaşan bir engel türü ve her 59 çocuktan biri otizm riski ile dünyaya geliyor” dedi.

İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Hülya Pınar’da “Otizm, ne kadar erken yaşta tanınır ve uygun bir şekilde yönlendirilirse, tedavisinde o kadar olumlu sonuçlar alınan bir bozukluktur” diyerek erken tanının önemini vurguladı.

GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ :

Paylaşın:
1224 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ