logo

ROTARY KULÜBÜ’NDE DÖRTLÜ ÖZDENETİM ÖNEMLİ!

Uluslararası Rotary Kulübü UR 2430 Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı, Kdz. Ereğli programı başlangıç konuşmasında kulüp olarak “Dörtlü öz denetim”e önem verildiğini vurguladı.

Kdz. Ereğli Rotary Kulübü 2020-2021 Dönem Başkanı Ahmet Fındık ve yönetim Kurulu üyeleri, 2430 Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı ile bir araya geldi.

16 Temmuz Perşembe günü Gülüç Beldesinde bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıya; Karadeniz Ereğli rotary Kulübü Dönem Başkanı Ahmet Fındık, eşi Selma Fındık, 5. Grup Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Murat Turan, Önceki Dönem Guvernör Yardımcısı Muhittin Dikmen, eşi Tunay Dikmen, Önceki Dönem Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü Başkanı Aykut Ateş, Dönem Sekreteri Fulya Dinçer, Dönem Saymanı Özlem Şen, eşi Timur şen ile gazeteciler Fikri Kapan ve Doğan Gönüllü’de katıldı.

VİZYON, SÜREÇ VE HEDEFLERİ ÖZETLEDİ

Toplantıda sunu eşliğinde konuşma yapan Serhan Antalyalı, Rotary Kulübün vizyonunu, “Dünyanın dört bir yanında hem toplumumuzda hem de kendimizde kalıcı bir değişim yaratmak için herkesin birlik ve beraberlik içinde harekete geçtiği bir dünyayı birlikte yaratmak” olarak açıkladı. Antalyalı konuşma boyunca 100 yıllık geçmişi bulunan ve dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olan Rotary kulübün kuruluşundan bu yana geçen süreci, toplumsal hizmet alanlarını ve gerçekleştirilen etkinlikler ile hedefleri özetledi.

“GERÇEKLİK, ADALET, İYİ NİYET VE YARARLILIK”

Kulüp olarak dörtlü özdenetime önem verildiğini vurgulayan Antalyalı, bu dörtlü özdenetim kuralını özetleyerek “Düşündüklerimiz, söylediklerimiz ve yaptıklarımız; 1-Gerçeğe uygun mu? 2-İlgililerin tümü için adil mi? 3) İyi Niyet ve daha iyi dostluklar sağlayacak mı? ve 4-İlgililerin tümü için yararlı mı?” sözleri ile ifade etti. Antalyalı, gazetecilerin sorusu üzerine “Rotary’i tercih etmemdeki en temel sebep, bizler kadar şanslı olmayan insanlara yardım etmektir” dedi.

PROTOKOL ZİYARETLERİ

Öte yandan ; Uluslararası Rotary 2430. Bölge Başkanı Serhat Altaylı, gün içinde Ereğli heyeti ile birlikte, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret ederek kulübün genel ve yerel çalışmaları ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Paylaşın:
1098 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ