logo

“SİYAH BEYAZ ANILARDAKİ EREĞLİ ALBÜMÜ” ÇIKTI

Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erol; basımı yeni tamamlanan “Siyah Beyaz Anılardaki Karadeniz Ereğli Albümü”nü, Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Doğan Gönülllü’ye imzalayarak takdim etti.

Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetimi, “Siyah Beyaz Anılardaki Karadeniz Ereğli Albümü 3” adlı albüm/eseri yayımladı.

Post ve Post Yayıncılık’tan çıkan eserin editörlüğünü Sadun Duran, Tarih Danışmanlığını Gürdal Özçakır yaptı.

Sunuş yazısını Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özçelik, Önsöz’ü Dernek Başkanı Aydın Erol tarafından yazılan168 sayfalık kuşe kağıda basılı eserde “Tarihte Karadeniz Ereğli” sayfaları Tarih Öğretmeni- Araştırmacı Yazar Gürdal Özçakır tarafından kaleme alınırken, devamında Ereğli ile ilgili eski dönemlere ait siyah beyaz fotoğraflar kaynakları ve hikayeleri ile yer aldı.

AYDIN EROL SÜRECİ ANLATTI

Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erol; Albümü, Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Doğan Gönülllü’ye imzalayarak takdim etti. Gönüllü’ye destekleri için teşekkür eden Erol, eserin oluşum sürecini açıklarken, Ereğli’de ilkleri yapmak iddiasıyla 1990 ve 2000 yıllarında 2 ayrı albüm çıkardıklarını hatırlattı. 3. albüm çalışmalarının pandemi nedeni ile yavaş ilerlediğini belirten Erol, “Aradan uzun zaman geçti. herkesin elindeki doneler zenginleşti, yastık altından fotoğraflar ortaya çıktı. Birinci ve ikinci albümde olmayanları üçüncü albümde Ereğli kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı hissettik. İnşallah Atatürk Kültür Merkezinin tadilatı sonrasında belediye başkanımızın da müsaadesi ile kamuoyu ile sergi ve imza günü olarak paylaşmak istiyoruz. ” dedi. Albümü piyasaya 100 lira fiyatla sunulacağını kaydeden Erol, finansman desteğine ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

GÖNÜLLÜ ; KUTLADI, BAŞARILAR DİLEDİ

Gönüllü’de İŞ’te Haber Hayat Gazetesi’nin vizyon ve misyon değerlerinin arasında kültürel çalışmalara destek vermek olduğunu hatırlatarak “Sosyal sorumluluğumuz gereği yerel kültür-sanat çalışmalarına sayfalarımızda yer veriyoruz. Ayrıca derneğinizde de yöneticilik yapmış Değerli Yazarımız Dr. Can Canver’in özveri ile hazırladığı yazılarla bu görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizleri bu önemli eser için kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.

Paylaşın:
809 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ