logo

TAYFUN’A VEDA YOK, HAK EDİŞ VAR!


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net

.

Haberleri yazarken ister istemez genele göre yazıyoruz.

Yani, kendi yakınlıklarımızı, duygularımız bir kenara bırakıp nesnel bir açı ile okuyucuyu dışarıdan biri gibi bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Daha bugün toprağa bizzat oğlu Ozan tarafından verilen, oysa kalbimizin tam ortasına gömdüğümüz “Tayfun Köksal vefat” haberleri de bu etik değerlerle yazıldı.

Oysa Kız kardeşim Beyhan’ın eşi olan Eniştemiz Tayfun Köksal, özellikle bizler için çok daha fazlasını ifade ediyordu, çok daha fazlasını hak ediyordu.

“Tayfun Köksal vefat etti” yazıyorduk ama… Canımız ciğerimiz yandı diye yazmak istiyorduk.

Kardeşliği, dostluğu, aile olmayı, dürüstlüğü ve düzen-intizamı… Çalışkanlığı, tutumluluğu ve beceriyi yazıyorduk aslında Tayfun Köksal yazarken.

Eşine iyi bir koca, evlatlarına güven veren bir baba, dostlarına güler yüzlü bir efendi oldu hep Tayfun.

İşyerlerinde otorite ile babacanlılığı, aile ilişkilerinde duygu ile mantığı, benimle tavla oylarken galibiyet ve mağlubiyeti hep dengeledi.

Allah’a hep şükrettik; Beyhan sayesinde iyi ki hayatımızda diye.

Annesi Aytoş’a muhteşem bir evlatlık, Ferhat Ağabeye, Zuhal ablaya saygılı bir kardeşlik, boyunu aşan çocukları Dilan ve Ozan’a, gelinim değil kızım dediği Duygu’ya çok iyi babalık yaptı, dünya tatlısı Eylül’e örnek dedelik yaptı. Gülten & Naci Çubuk çiftinin dünürü değil dosttan öte dostu oldular.

35 yıl aynı aile ortamını paylaştık. Doyamadık…

Amansız hastalık, zamansız kopardı bizim geniş aile bağımızı!

Kadim dostlar, akrabalar ağladı, ağladı… Uzun yollardan geldiler, sadece ağlayabildiler! Oysa ne güzel günler yaşamışlardı ağlamadan önce!

Beyhan’ın son yolculuğunda “kocam nereye…” diye cenaze arabasının peşinde koştuğu Sevgili Tayfun…

Bizler senden sonuna kadar razıydık, haklarımız sonuna kadar helal olsun, yattığın yer ışıklarla dolsun, mekanın cennet olsun. Allahım rahmet eylesin.

Sevgili Tayfun; ruhun şad olsun. Geride bıraktıkların her şeye vakıflar, hiç merak etme.

Vedalaşma yok dediğin için, veda değil gecikmiş bir hak ediş olarak bu karalamayı kabul eyle lütfen…

Sırf bana sempati ile söylediğin “gıcık” lafını işitmek için Beyhan‘ı kızdırmaya devam edeceğim : SÖZ

Canım kardeşim.

Paylaşın:
Share
1640 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • NEDENDİR?

    09 Ağustos 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . Oh; çok sevdiğim yaz sıcağında özgür buharız, kısıtlayıcı kışa inat! Zamansız-amansız ölümlerin içe vurmuş ağıtları… Sessiz siyaset, suskun kamu, artan fiyatlarla yarışan vergiler! Kirlenen hava, azalan su, bozulan insanoğlu… “Nedendir?” diye umursasak bir türlü, umursamasak iki türlü zorluk. En iyisi umursamak ve detayda kaybolmadan usta şairin şiirine başvurmak : NEDENDİR Martıların kanat çırpınışları nedendir? Beyaz köpüklü dalgaların üstünde !.. Nedendir ay ışığının dalgalara verdiği renk Gecelerin ...
  • CANVER YAZDI : “KDZ EREĞLİSİ’NİN TÜRBELERİ”

    09 Ağustos 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Türbeler devlete hizmet etmiş sultanlar, padişahlar, devlet adamları adına yapılmış anıtsal ve görkemli kümbet tarzı mezar anıtları olabildiği gibi, İslamiyet’in ve Türk’lüğün yayılması için çalışmış evliyalar, dedeler, veliler, tarikat büyükleri, Ahi erenler gibi ulu kişilerin toprağa verildiği mezargahlardır. Kdz Ereğlisi’nde herhangi bir devlet büyüğü türbesi bulunmasa da, özellikle Orhan Gazi döneminde yörenin Türk’leştirilmesi ve İslamiyet’i öğretmeleri üzerine gönderilmiş olan Ahi erenlerine ait türbelere rastlanılmaktadır. Anc...
  • TAYFUN’A VEDA YOK, HAK EDİŞ VAR!

    26 Temmuz 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . Haberleri yazarken ister istemez genele göre yazıyoruz. Yani, kendi yakınlıklarımızı, duygularımız bir kenara bırakıp nesnel bir açı ile okuyucuyu dışarıdan biri gibi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Daha bugün toprağa bizzat oğlu Ozan tarafından verilen, oysa kalbimizin tam ortasına gömdüğümüz “Tayfun Köksal vefat” haberleri de bu etik değerlerle yazıldı. Oysa Kız kardeşim Beyhan’ın eşi olan Eniştemiz Tayfun Köksal, özellikle bizler için çok daha fazlasını ifade ediyordu, çok daha fazlasını hak ediyordu. “Tayfun Köksal vefat ...
  • SAYIN OYAK-ERDEMİR YETKİLİLERİ;

    23 Temmuz 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Gazetecilik karşı tarafında savını sormayı gerektirir. Sormayı, cevabın peşine düşmeyi, paylaşmayı ve arkasından yorumlamayı gerektirir. Hayatın özünü, haberi kalbinde yakalayıp insanlığa yansıtmayı… Biliyoruz ki; Oyak Maden Metalürji şirketlerinden olan ERDEMİR, ortaklarına kar sağlamayı amaçlayan borsaya açık bir şirket. Biliyoruz ki kamusal avantajlardan faydalanmak hem hakkı, hem de yarın  ortaklarına/hissedarlarına hesap verebilecek sorumluluğa sahip. Ve biliyoruz ki Özel Endüstri Bölgesi olmak istiyor…  Evet Sayın...