logo

YAŞLILAR HAFTASI MESAJLARI …

Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla “18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” olarak anılmakta ve bu tarihlerde etkinlikler yapılmaktadır. 

Yaşlılar Haftası nedeni ile yayın kurulumuza ulaşan mesaj ve açıklamalar şöyle :

AK PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI – SAFFET BOZKURT

“Hayatlarının büyük bölümünde çalışarak insanlığa faydalı hizmetlerde bulunarak tecrübeleriyle bugünümüzü aydınlatan yaşlılarımıza sevgi ve saygı göstermek, Türk toplumunun geçmişten günümüze taşıdığı en önemli hasletlerinden biridir.

Yaşlılarımıza sahip çıkılmalı; onların mutluluğu, yaşadıkları yerlerin daha huzurlu ve kültürümüzle iç içe olması için toplum olarak herkes elinden gelen katkıyı sağlamalıdır.

Sosyal devlet olmanın gereği olarak devletimizin yaşlılarımıza yönelik hizmetleri ve bu hizmet çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalarında sivil toplum kuruluşlarımızın ve duyarlı vatandaşlarımızın destekleri, onların birçok sorununu ortadan kaldıracaktır.

Yaşlılarımız, gerek aile gerekse toplumsal yaşantımızda daima baş tacı edilmeli; sevgi ve şefkat gösterilerek el üstünde tutulmalıdır. Unutulmalıdır ki kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği kadar, yaşlılarımıza sahip çıkmak aynı zamanda geleceğimize sahip çıkmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm yaşlılarımızın ’18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyor; birikim ve tecrübeleriyle bizleri sabır, sevgi ve şefkatle bugünlere getiren, hayatımızın her aşamasında bizlere yol gösteren yaşlılarımıza sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyorum.


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Sosyal Medya Paylaşımı:
Salgın günlerinden en çok etkilenenlerin başında yaşı ilerlemiş olanlar yer aldı. Dilerim, aşılama çalışmaları ardından günlük hayatlarını daha güvenle, daha hareketli, daha sağlıklı geçirirler ve pandemi döneminin olumsuz etkilerini daha az hissederler.
Büyüklerin bilgeliği ve sevgisi ile küçüklerin coşkusu ve enerjisi daha çok bir araya gelsin.
Belediyemiz her zaman yanlarında olmaya devam edecek.


KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU

Türk Milleti, bizleri yetiştiren ve topluma kazandıran yaşlılarımıza gereken saygı, sevgi ve hürmeti göstererek, toplumsal huzuru, millî birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmış bir millettir.  

Yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, onların kimseye muhtaç olmadan huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Bizleri bugünlere getiren, geleceğe yol alırken rehber olarak yanımızda olan yaşlılarımıza vereceğimiz değer ile yarınlara daha da umutla bakacağımız inancındayım.

Yaşlılarımız; tecrübeleriyle dün ve bugün arasında köprü oluşturan, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara aktaran toplumsal hafızalarımızdır.

Kültürümüzün ve inancımızın bir gereği olarak yaşlılara saygı ve sevgi göstermek, onlara değer vermek, onlara hizmet etmek ve yaşamlarını kolaylaştırmak kısacası ahde vefa göstermek gerekmektedir. Toplumumuzun çoğunluğunu oluşturan genç neslin gerek sosyal yaşamda, gerekse aile hayatında yaşlılarımıza ve büyüklerimize saygı, sevgi ve hürmetle davranmasıyla toplumumuz daha mutlu, huzurlu ve refah içerisinde bir yaşama ulaşır. Bizleri yetiştiren ve topluma kazandıran yaşlılarımıza bizim de yarının yaşlıları olduğumuzu unutmadan gereken sevgi, saygı ve hürmeti göstermeliyiz. Bu duygularla tüm değerli büyüklerimizin ‘‘Yaşlılara Saygı Haftası’’nı kutluyor, sağlıklı, huzurlu, mutlu günler geçirmelerini temenni ediyorum.


ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ

Yaşlılarımız, yaşam konusundaki bilgi ve birikimleri, yaşanmış tecrübeleri ile bir toplumu bütünleştiren, zenginleştiren en önemli değerimizdir. Önemsediğimiz bu değerler bizlere her zaman öncülük ve rehberlik eder, yol gösterirler.

Toplumların yaşlılarına verdiği değer, onlara bakış açıları, yaklaşımları işte bu yüzden çok önemlidir.

Sevgi, saygı, hoşgörü sadece yaşanarak ve yaşatılarak anlam kazanan en temel duygular olup, yaşlılarımıza saygı duymak, değer vermek, vefalı olmak, onları anlamak, her zaman sahip çıkmak birey olarak sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

Yaşlılarımız, toplumun değer vermesi gereken en değerli hazinesi ve geçmişimizin hafızalarıdır. Onlara çok iyi davranmalı, yaşama ilişkin bilgi birikim ve deneyimlerinden istifade etmeli, nasihatlerinden bir şeyler almalı, ihtiyaç ve beklentilerine titizlikle yaklaşmalıyız.

Unutmayalım ki toplumların önem verdiği değerler kuşaklar ile birbirlerine geçer ve aktarılır. Yaşlılarımızın birikim, deneyim ve tecrübelerini genç kuşaklara aktarması bazı değerlerimizin kaybolmamasında önemli bir yer tutar.

Büyüklerimizin sorunlarına toplum olarak duyarlı olmamız, onların mutlu, huzurlu bir yaşam sürmesi için önemlidir.  Yaşlılarımızın toplumsal hayatımıza ve yaşantımıza aktif olarak katılmalarını, kimseye ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak devletimizle birlikte hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.

Yaşlılarımıza göstereceğimiz sevgi, saygı, anlayış, hoşgörü, toplumu oluşturan tüm bireylerin geleceğe ve yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer büyüklerimizin, “Yaşlılar Haftası”nı kutluyor; sağlıklı, huzurlu, mutlu, uzun ömürler diliyorum.  


Paylaşın:
989 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ