logo

DOĞAN GÖNÜLLÜ YAZDI : 8-SEKİZ

Doğan GÖNÜLLÜ

Doğan GÖNÜLLÜ
haber@haberhayat.net
DOĞAN GÖNÜLLÜ YAZDI : 8-SEKİZ

2012 yılında borç-harç kurduğumuz Haber Hayat Yayıncılık, 1 Aralık 2020’de 8. Yayın yılını tamamlayıp, dokuzundan gün almaya başlayacak.

Arada bir panoramik bakışımızı tekrarlamakta fayda var:

Haber Hayat Yayıncılık çatısı altında Ekonomi temalı İş’te Haber Hayat Gazetesi çıkartıyoruz ve www.haberhayat.net web sitesinde internet haber yayıncılığı yapıyoruz.

İlk günden bu yana logomuzda “Batı Karadeniz Ekonomi Politika Kültür Forumu” vizyonumuz ve “aydınlık bir dünya aydınlık bir hayat” misyonumuz yazıyor.

Sıcak habercilikten uzak durmaya (işi erbabına bırakarak) çalışıyor, reyting kaygısı gütmüyoruz. Atatürk’ün izinden gidiyoruz; tüm milli ve manevi değerlere saygıda kusur etmeden  “doğru, güvenilir ve faydalı olmak” bize yetiyor. Vicdan muhasebesi yaparken varlıklar hanemizde yetki, görev ve sorumluluklarımız ağırlıklı olarak yer alıyor.    

İlklerin ve ilkelerin peşinde koşarken, sektördeki farkındalığımızı pastayı bölerek değil, büyüterek oluşturmaya çalışıyoruz. Sayısız örnekleri gazete ve web sitemizin sayfalarında fazlası ile var.  

Başka ne yapıyoruz…

Yeri geldiğinde yatırımcının, yeri geldiğinde kamunun, yeri geldiğinde işçinin ya da işverenin sesi oluyoruz. Siyaset ve STK seçim süreçlerinde gazetemizin kurumsal yapısı “tam tarafsız ve bağımsız” olurken, yeri geldiğinde köşelerimizde şahsi fikirlerimizi paylaşmaktan çekinmeden, ima etmeden, şu parti, şu kişi kazanabilir, ya da kazanmalıdır diyebiliyoruz.  Bu bizim kimseye bağımlı veya diyet borcu olmamamızdan, yani “güçlü” olmamızdan kaynaklanıyor.

Başka… başka…

Örneğin ilk sayımızda Filyos Projesi’nin bir türlü tamamlanamamasının bölgeye zarar verdiğini yazıyoruz; 2020’de haklılığımızla aynı konu sıcaklığını koruyor. “Tunalı Hilmi’ye vefa borcu ödenmelidir” diyoruz; Bugün yerine getirilmesinin coşkusunu yaşıyoruz. “Dağ Taş Sac Üçgeninde Velidağ Emekçileri”ni yazıyoruz; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti haber ödülünü kazanıyoruz. Yıllar yıllar önce çektiğimiz Kandilli Belgeselini, turizm kültür projesi için bugün devletin Valisine Kaymakamına sunum yapıyoruz/Turizm Potansiyelimizi değerlendirmeliyiz diyoruz; Valimiz iç sayfalarda “Turizm Zonguldak için önemli gelir kaynağı olacak” diyor.

Daha mı?..

Aman Allah korusun! İnsan kendisinden/ürününden bahsederken gösterişe kaçmaması zor olurmuş. Bu nedenle biz yazalım çizelim ama değerlendirmeyi; başta okuyucuya, olmak üzere kamuoyuna ve paydaşlarımıza bırakalım.

Sonuçta çalışarak işimizi yaptık. Namerde muhtaç olmadan, yüzümüzü karartmadan-kızartmadan, kimseye yandaşlık veya hasımlık yapmadan, şantaja tehdite yer bırakmadan sadece çalışarak/üreterek işimiz yaptık. Allah sağlık verdikçe Haber=Hayat kendi yolunda “objektif, tarafsız ve güçlü yayıncılığını” devam ettirecektik. Dedik ya çelmelere rağmen!..

Emeği geçenlere ve destek verenlere sonsuz teşekkürlerimizle hep birlikte nice yıllara…   

Paylaşın:
Etiketler:
1568 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

#

DOĞAN GÖNÜLLÜ YAZDI : 8-SEKİZ” için 1 yorum

  1. Ali ÇATAKLI : diyor ki:

    SAYIN DOĞAN GÖNÜLLÜ,

    ÖNCELİKLE SICAK İLİŞKİLERİNİZDEN İNANDIRICI KAMU VE ÖZEL KURUMLARA YAKLAŞIMINIZ , ÖDÜN VERMEDEN ÇALIŞMANIZ BİZLERİ BU TOPLUMUN FERDİ OLARAK

    AYNI ZAMANDA (UTKU KOLEJİ) DOĞA KOLEJİ ADINA KUTLUYORUM.

    AYRICA HABER HAYAT ÇALIŞANLARIN GAZETE EMEKÇİLERİNİ DE KUTLUYORUM.

    DAHA NİCE DOĞRU HABERCİLİK YAŞAMANIZI GÖNÜLDEN DİLİYORUM.

    KDZ.EREĞLİ DOĞA KOLEJİ /YÖNETİM KURULU BŞK. ALİ ÇATAKLI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • “SÖZ, GÖZE SÖYLENİR”

    26 Haziran 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Söz Ustası, Liderlik Eğitmeni Yaşar Ateşsoy, “Etik Gazetecilik” konulu toplantıda muhatabın anladığı dilden konuşulması gerektiğini ifade ederken “Söz, göze söylenir” derdi. Toplantının ana konusu olan mentörlükle ilgili ise “Dinlemek anlamak amaçlı olmalı, cevap vermek amaçlı değil” sözleri ile bir çırpıda ne çok şey söylemişti aslında. Tıpkı espriyle karışık, "Ağlaşmayın yahu, ne güzel ‘AĞ’ laşıyoruz işte" dediğinde olduğu gibi..! Sahi "söz" için demişti Koca Yunus : "Söz ola kese savaşı söz ola bitüre başı... Söz ola agulu aşı balı...
  • KDZ EREĞLİSİ İLÇE İDARE MECLİSİNİN TABİİ ÜYELERİ

    26 Haziran 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Bir ilçenin tüm kararlarını alan, ilçenin yapılması gereken işlerini planlayan, gözden geçiren, memurların yargılanıp yargılanmamasına karar veren vb birçok görev ve yetkilere sahip olan ilçe idare meclisinin iki üye grubu bulunmaktadır. Bunlardan ilki; Azay-ı Tabiiye adını alır ve kaymakam başta olmak üzere memurlardan oluşur. Azay-ı Müntehabe ise ilçe idaresinin sivil halk temsilcilerinde oluşturulan kısmıdır. Meclisin tabii reisi ilçe kaymakamıdır. İlçe idare meclisinin alacağı kararları kayıt altına alacağı memur üyeleri de bulunmaktad...
  • DR.GÜNEN “İŞBİRLİĞİYLE İYİLEŞMENİN GÜCÜNÜ” YAZDI!

    20 Mayıs 2025 Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Hekiminize Güvenin, Sağlığınıza Ortak Olun: İşbirliğiyle İyileşmenin Gücü İyi bir tedavi yalnızca reçeteyle değil, güvenle başlar. Modern tıpta bilgiye ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Birkaç tuşla hastalığınız hakkında binlerce makaleye ulaşabiliyor, semptomlarınızı arama motorlarına yazıp kendi tanınızı koyabiliyorsunuz. Ancak bu bilgi bolluğu, kimi zaman kafa karışıklığına, hatta hekim-hasta ilişkisinde güven kaybına neden olabiliyor. Giderek artan bu “her şeyi ben bilirim” hali, ne yazık ki tedavi sürecini olumsuz etkiley...
  • DR. GÜNEN, EN KADİM İLACI YAZDI: “İNSAN GİBİ YAKLAŞMAK”

    02 Mayıs 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Kdz. Ereğli Özel Echomar Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Erol Günen "Hekimlik ve Doktorluk Arasındaki Fark: Beyaz Önlüğün Ötesindeki Meslek Ahlakı" başlıklı makalesinde "Teknoloji gelişse de, protokoller değişse de, iyileşmenin en kadim ilacı hep aynı kalacak: "İnsana insan gibi yaklaşmak." görüşüne yer verdi. Günen'in makalesi şöyle : Toplumda genellikle aynı anlamda kullanılan iki kelime: doktorluk ve hekimlik. Kimi zaman birbirinin yerine geçiyor, kimi zaman da farkları göz ardı ediliyor. ...