logo

AKLIN YOLU BİNDİR: BOZHANE CAMİSİ BÜYÜTÜLEMEZ Mİ?

Doğan GÖNÜLLÜ

Doğan GÖNÜLLÜ
haber@haberhayat.net
AKLIN YOLU BİNDİR: BOZHANE CAMİSİ BÜYÜTÜLEMEZ Mİ?

İktisat bilimi yada sanatı, hiçbir ürün ve hizmetin aynı anda “hem daha kaliteli, hem daha ucuz, hem de daha hızlı olamayacağını” söyler. Bunlarda ikisini size seçtirir, dışarıda kalan olmayacak demektir. Yani ucuz ve hızlı bir iş şey istiyorsanız bu kaliteli olamayacak anlamındadır. Ya da “kaliteli ve hızlı” işte “ucuz” olamaz gibi….

Maslow‘un ihtiyaçlar hıyararşisine göre de, insanlar en temel ihtiyaçları karşılanınca artık, başarma ve kendini kanıtlama gibi üst sayılabilecek gereksinimlere yönelirler…

Şehirlerde insanlar gibi adeta canlı organizmalardır. En temel ihtiyaçlarından sonra artık prestij değerlere yönelirler.

Ya Ereğlimiz, Şirin Ereğlimiz....

Henüz suyumuz Erdemir’e bağlı, Hükümet binamız emanet, emniyet müdürlüğümüz kirada, belediye binamız pasaj versiyonu, fakültelerimiz dağınık ve kampüs projesinin gerçekleşmesini yıllardır bekliyoruz. Atatürk Kültür Merkezimiz eskidi, trafik sorunsalı ise kronik vakamız… vs…

Hal böyle iken, şehrin sahiline büyükçe cami yapmak, pardon yaptırmak istiyoruz! Tartışıyoruz; Kağıt üzerindeki Kent Meydanına mı yapalım, yoksa Amfi tiyatronun olduğu yere mi, Yeni Belen Mezarlığına mı, Osmantepeye mi?

Kime yaptırmak istiyoruz: Hükümete

Kimlerle: Devletin valisi, İktisatçı kaymakamımız ve de hükümetin ve muhalefetin milletvekilleri aracılığı ile…

Ne zaman? : Kamuda tasarruf tedbirlerinin açıklandığı bu günlerde !

Ben de şimdi inanç değerlere bağlı ve önem veren bir vatandaş olarak diyorum ki; gelin şıklar arasına bir de Bozhane Camisini yıkıp; Çınar taksiye kadar olan alanı değerlendirip kapalı açık alanları olan bir cami yapmayı da değerlendirelim. Atatürk Kültür Merkezi ile Cami yan yana milli ve manevi değerlerimiz sahilimize yakışır.

Müsait ve zaten amacına uygun alan, sahilse sahil, merkezse merkez, şerefiye ise şerefiye, tasarruf ise tasarruf….

İktisat bilimine takla attırıp “ucuz, hızlı ve kaliteli bir eser” çıkaralım ortaya. Maslow‘un teorisine de “prestij” göndermesi yapalım.

2000’li yıllarda Festival kapsamında Kdz. Ereğli’de söyleşiye gelen Türkiye’nin ilk Kültür Bakanı Merhum Talât Sait Halman “Aklın yolu bindir” diye kitap yazmıştı…

Nurlar içinde yatsın…

Not : Bu arada : Birkaç kaynaktan öğrendiğime göre Ak Parti Milletvekilleri Posbıyık‘ın sahil projesine burun kıvırmışlar. Sahi ne bekliyorduk ki!..: “haydi hemen harekete geçelim” mi diyeceklerdi; Ya Erdemir’i yada başka sponsoru işaret etmelerinde başka!… Bu durumda İyi Parti İlçe Başkanı Balbaloğlu‘nun (Posbıyık‘ın Akşener’i kapıda karşılamamasına rağmen) “projeye tam destek” mesajı hemen önem kazanıyor hem de satır aralarını yeniden okumamızı gerektiriyor.

Paylaşın:
Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • DR.GÜNEN “İŞBİRLİĞİYLE İYİLEŞMENİN GÜCÜNÜ” YAZDI!

    20 Mayıs 2025 Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Hekiminize Güvenin, Sağlığınıza Ortak Olun: İşbirliğiyle İyileşmenin Gücü İyi bir tedavi yalnızca reçeteyle değil, güvenle başlar. Modern tıpta bilgiye ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Birkaç tuşla hastalığınız hakkında binlerce makaleye ulaşabiliyor, semptomlarınızı arama motorlarına yazıp kendi tanınızı koyabiliyorsunuz. Ancak bu bilgi bolluğu, kimi zaman kafa karışıklığına, hatta hekim-hasta ilişkisinde güven kaybına neden olabiliyor. Giderek artan bu “her şeyi ben bilirim” hali, ne yazık ki tedavi sürecini olumsuz etkiley...
  • DR. GÜNEN, EN KADİM İLACI YAZDI: “İNSAN GİBİ YAKLAŞMAK”

    02 Mayıs 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Kdz. Ereğli Özel Echomar Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Erol Günen "Hekimlik ve Doktorluk Arasındaki Fark: Beyaz Önlüğün Ötesindeki Meslek Ahlakı" başlıklı makalesinde "Teknoloji gelişse de, protokoller değişse de, iyileşmenin en kadim ilacı hep aynı kalacak: "İnsana insan gibi yaklaşmak." görüşüne yer verdi. Günen'in makalesi şöyle : Toplumda genellikle aynı anlamda kullanılan iki kelime: doktorluk ve hekimlik. Kimi zaman birbirinin yerine geçiyor, kimi zaman da farkları göz ardı ediliyor. ...
  • ATATÜRK EREĞLİ’DE!..

    18 Nisan 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    1931 senesinde, TBMM’ndeki tartışmalar arasında Zonguldak madenlerinin adı sıklıkla geçmekteydi. Ayrıca bu dönemde İş Bankası, Zonguldak’a yatırım yapma kararı almıştı. Mustafa Kemal Paşa, İstanbul’da bulunduğu sırada arkadaşlarıyla birlikte Ertuğrul Yatı ile Boğaz turuna çıkmıştı. Tur sırasında ani bir kararla kaptana Karadeniz’e, Zonguldak’a doğru yol almasını söyler ve kamarasına çekilir. Paşa’nın Zonguldak’ı bu ani ziyaretinin sebebi bugün tam olarak bilinmemekle birlikte genel görüş olarak maden ocaklarını teftiş için geldiği görüşü kabul...
  • ZİRVE NOTLARI

    18 Nisan 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . "Zonguldak Ekonomi Zirvesi", 14-15 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleşti. Zonguldak Valiliği himayelerinde, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi iş birliğinde gerçekleşen zirvenin katılımcılardan tam not aldığını manşetten verdik. Toplantıya girmeden önce Ereğli'nin ünlü Elpek Bezi Standında Ünal Çiftçi ile Nilgün Efes’le yerel turizm değerleri üzerine konuşurken Kandilli’deki atölyede yıllar önce yaptığımız çekimler aklıma geldi. Hemen ardından Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan ...