logo

GÖNÜLLÜ YAZDI : FARKINDAMISINIZ?

Doğan GÖNÜLLÜ

Doğan GÖNÜLLÜ
haber@haberhayat.net
GÖNÜLLÜ YAZDI : FARKINDAMISINIZ?

VALİ TUTULMAZ

Farkındamısınız bilmiyorum ama Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, göreve geldiği aylarda il çapında sanayi odaklı gelişmeyi öngörürken son dönemlerde turizm projelerine ağırlık vermeye başladı.

Ben bunu, kendisinden önce başlayan projelere daha çok vakıf olmasına, bazı turizm potansiyeli gerçekleri ile olumlu anlamda yüzleşmesine ve Zonguldak’ta monopol gelişmenin sıkıntısını görüp sektörel çeşitlendirme gayretlerine bağlıyorum.

Bence Vali Tutulmaz ve Kaymakam Çorumluoğlu işin doğru tarafından tutmuşlardır. Evet, Zonguldak-Ereğli sanayi şehridir bu yönde Filyos Vadi Projesi dışında kamu eliyle büyütülecek pasta kalmamıştır. Sanayi şehrinde bal gibi turizm olur/olmalıdır…   

DR.ZORLU

Farkındamısınız Manşet haberimize konu olan Dr.Zorlu, radikal sözlerle hükümetin COVİD 19 sürecine ilişkin sağlık politikalarına sonuna kadar kesin bir dille sahip çıkıyor. Zorlu “Aşı olan kendini kurtarır ama ferdi olarak değil toplumsal olarak akıllanmamız lazım. Devletini eleştirmek yerine kendimizi eleştirelim.” sözleri ile dikkat çekiyor. Bu işlerden her anlamda canı yanan bir sağlık yatırımcısı ve “sağlık neferiyim” diyen bir doktorun bu sözlerini (daha fazlası internet haberimizde var), kamu otoritesi haricinden gelen ciddi bir uyarı olarak manşete taşıdık. Ben Zorlu’yu yakından tanıyanlardanım, az konuşur, öz konuşur, ama kitabın ortasından konuşur. Söylediklerinin tartışılacak tarafları belki vardır ama ciddiye alınmayacak hiçbir yanı yoktur.

HÜLYA ÖĞRETMENİ KALBİMİZE GÖMDÜK

Eski adı ile Utku Eğitim Kurumları, yeni adı ile Doğa Koleji’nin her şeyi olan Hülya Çataklı öğretmeni kanserden kaybettik. Utku/Doğa başarısının arkasındaki gerçek kahramandı Eğitim Anne Hülya hoca.  O gerçek bir eğitimci idi. Canı pahasına okuluna, öğrencilerine, öğretmenlerine hizmet etti. Zorlu ameliyat sonrasında “hocam dinlenin biraz” diye takıldığımda bile “öyle olmuyor Doğan bey, bu işler ara vermeye gelmez, öğrenci, veli, öğretmen hep başarı bekler.” sözleri ile benim takılmama kibarca cevap verirdi. Atatürk ilkeleri ve disiplin konusunda çok titizdi! Yönetimde yetki ve sorumluluk üstlenmeyi bilir, sosyal hayatta da bir o kadar mütevazı ve sevecen bir insandı. Sözün bittiği yerde o’nu cennetin bahçelerine yolcu ettik. Farkındamısınız bilmiyorum ama son yolculuğunun ardından yapılan yorumlar, mesajlar; o’nun geride ne kadar iyi/doğru izler bıraktığının en anlamlı işareti olarak kaldı. Hülya Öğretmenimize Allah’tan rahmet, Sevgili Eşi Ali Çataklı’ya ve Eğitim camiasına başsağlığı dilemek, dua etmek şu an için yapabileceğimiz tek şey. Üzgünüz!

BİZİM FAHRETTİN….

Haber Sorumlumuz Fahrettin Özaydın’dan söz ediyorum. Gazetemizin kurulduğu ilk seneden bu yana beraber çalıştığımız, yol arkadaşımız, kardeşimiz, meslektaşımız Fahrettin Özaydın gazetemizden resmen ayrıldı.  “Resmen” diyorum çünkü künyeden ayrıldı ama özde ayrılmadık; işbirliğimiz, kardeşliğimiz, dostluğumuz ailece devam edecek. Çünkü farkındamısınız bilmiyorum ama bu devirde “önce insanım” diyen güvenilir meslektaş bulmak zor! Çünkü Fahrettin popülist, şımarık bir gazeteci hiç olmadı. Kendi markasını oluşturarak kendi kanatları ile uçmaya karar veren kerata “yüksek lisans yap” sözümüzü dinledi-başardı ama “evlen artık” sözümüzü hala dinlemiyor. Fahrettin ile haklarımızı helal ettik ama hiç vedalaşmadık, sadece imzalaştık.  Kardeşim yolun bahtın açık olsun. Allah gönlüne göre versin…

Efendim yeni yıla hep taze umutlarla girilir. Sağlığınız, refahınız, huzur ve mutluluğunuz hep yerinde olsun. Sağ olun, var olun 2021 hayırlı-uğurlu olsun. 

Paylaşın:
Etiketler:
993 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • “SÖZ, GÖZE SÖYLENİR”

    26 Haziran 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Söz Ustası, Liderlik Eğitmeni Yaşar Ateşsoy, “Etik Gazetecilik” konulu toplantıda muhatabın anladığı dilden konuşulması gerektiğini ifade ederken “Söz, göze söylenir” derdi. Toplantının ana konusu olan mentörlükle ilgili ise “Dinlemek anlamak amaçlı olmalı, cevap vermek amaçlı değil” sözleri ile bir çırpıda ne çok şey söylemişti aslında. Tıpkı espriyle karışık, "Ağlaşmayın yahu, ne güzel ‘AĞ’ laşıyoruz işte" dediğinde olduğu gibi..! Sahi "söz" için demişti Koca Yunus : "Söz ola kese savaşı söz ola bitüre başı... Söz ola agulu aşı balı...
  • KDZ EREĞLİSİ İLÇE İDARE MECLİSİNİN TABİİ ÜYELERİ

    26 Haziran 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Bir ilçenin tüm kararlarını alan, ilçenin yapılması gereken işlerini planlayan, gözden geçiren, memurların yargılanıp yargılanmamasına karar veren vb birçok görev ve yetkilere sahip olan ilçe idare meclisinin iki üye grubu bulunmaktadır. Bunlardan ilki; Azay-ı Tabiiye adını alır ve kaymakam başta olmak üzere memurlardan oluşur. Azay-ı Müntehabe ise ilçe idaresinin sivil halk temsilcilerinde oluşturulan kısmıdır. Meclisin tabii reisi ilçe kaymakamıdır. İlçe idare meclisinin alacağı kararları kayıt altına alacağı memur üyeleri de bulunmaktad...
  • DR.GÜNEN “İŞBİRLİĞİYLE İYİLEŞMENİN GÜCÜNÜ” YAZDI!

    20 Mayıs 2025 Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Hekiminize Güvenin, Sağlığınıza Ortak Olun: İşbirliğiyle İyileşmenin Gücü İyi bir tedavi yalnızca reçeteyle değil, güvenle başlar. Modern tıpta bilgiye ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Birkaç tuşla hastalığınız hakkında binlerce makaleye ulaşabiliyor, semptomlarınızı arama motorlarına yazıp kendi tanınızı koyabiliyorsunuz. Ancak bu bilgi bolluğu, kimi zaman kafa karışıklığına, hatta hekim-hasta ilişkisinde güven kaybına neden olabiliyor. Giderek artan bu “her şeyi ben bilirim” hali, ne yazık ki tedavi sürecini olumsuz etkiley...
  • DR. GÜNEN, EN KADİM İLACI YAZDI: “İNSAN GİBİ YAKLAŞMAK”

    02 Mayıs 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Kdz. Ereğli Özel Echomar Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Erol Günen "Hekimlik ve Doktorluk Arasındaki Fark: Beyaz Önlüğün Ötesindeki Meslek Ahlakı" başlıklı makalesinde "Teknoloji gelişse de, protokoller değişse de, iyileşmenin en kadim ilacı hep aynı kalacak: "İnsana insan gibi yaklaşmak." görüşüne yer verdi. Günen'in makalesi şöyle : Toplumda genellikle aynı anlamda kullanılan iki kelime: doktorluk ve hekimlik. Kimi zaman birbirinin yerine geçiyor, kimi zaman da farkları göz ardı ediliyor. ...