logo

HERŞEY BİRDEN BİRE Mİ OLDU?


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net

Bir önceki olan 1-15 Mart sayımıza bakıyorum da…

Manşetimizde ‘Elpek bezi ekonomik değerdir’ var. Sür manşette, ‘Kampüs Alanı’ ve ‘Erdemir’ haberleri, içerilerde yerel ekonomik hareketlilikler başta olmak üzere siyasi-sosyal ve kültürel etkinlik haberleri.

Köşelerde ise ben Ereğli TSO’dan beklentilerimizi dile getirmişim; Dr. Canver, Ressam Osman Zeki Oral’ı yazmış; çiçeği burnunda konuk yazarımız Kübra ise ‘kayseri mantısını’ tarif etmiş. Yani her şey normal….

Ta ki… COVİD-19 hortlayana kadar…

Evet, her şey birden bire diyemeyeceğim ama (çünkü Çin’den  yayılan virüsün ölümcül etkisi ve bulaşıcılığı biliniyorken yeterli önlemler zaman/mekan kavramı içinde alınmadı. Örneğin umre zafiyeti gibi)  ne günden kaldı, ne ekonomi ne siyaset ne de kütür….

Daha doğrusu hepsi tek kalemde birleşti ve manşetimizde de olduğu gibi tümün adı; CORONAVİRÜS oldu. Pandemi ilan edildi.

Umutlar korkuya, korkular kaygıya, kaygılar ise ne yazık ki paniklemeye dönüştü…

Tam da olmaması gerektiği gibi!

Bu dönemde panikle, bilgi kirliliği ile değil, sadece akılla, bilimle ve kurallara uyarak düşünmemiz gerekiyor.

Gün; siyasetin, ticaretin, sporun, sanatın ve nihayet tüm ayrışmaların son bulması, herkesin gerçek anlamda  “tek ve bir” haline gelmesi gereken gündür.

Bu günün adı da Koronavirüs salgını ile her alanda “mücadele” ve ona “DUR” deme günüdür.

İnsanlığın tümünü tehdit eden bu insafsız virüs karşısında dimdik ayakta kalabilmek için bir süre sokağa çıkmadan evde kalmaya devam edilecek.

Bu kendi karantinamızı ilan ettiğimiz sürede, bağışıklığımızı güçlendireceğiz, kimseyle temas etmeyeceğiz, hijyen kurallarına tam uyacağız ve yetkililerin uyarılarını dikkate alacağız.

Virüsün 3 şekilde etkisizleşebileceği söyleniyor: 1-İnsanların bağışıklık kazanması, 2-Virüsün mutasyona uğraması veya 3- Aşısının bulunması ile etkisini kaybetmesi.

Tüm dünyanın teyakkuzda olduğu bu dönemde ben nedense “Doğal ve basit bir yöntemle meğer bu virüsün çaresi varmış” umudundayım.

Bu en doğal ve basit şey; belki güneş, belki toprak, belki de su’dur bu kim bilir?!

E tabi, fakirin ekmeği umut!..

ZORUNLU AÇIKLAMA

Kapak sayfamızda da açıkladık.

Haber Hayat Ekibi olarak; Bu dönemde malum nedenlerle mümkün olduğunca evden çalışıyoruz.

Bir kişinin bile temas halkasını koparmasının sürece olumlu katkısını idrak ediyor ve sorumlu davranıyoruz. Bu hassas dönemde sorunun değil, çözümün parçası olmak istiyoruz.

Tüm bu ve benzeri teknik nedenlerle (Ankara’da bulunan matbaamızın mücbir sebeplerle çalışmaması gibi) gazetemizin bu özel sayısını (gerekli yasal başvurularımızı da yaparak) basılı değil ama yine basılıymış gibi PDF olarak yayınlıyoruz.

İnanın en küçük rehavete düşmeden/ eşgüdüm halinde evden ama çok daha yoğun çalışıyoruz. Tek lüksümüz bisküvi ve sıcak çayımız.

Bu vesile ile Haber Hayat Ekibi olarak anlayışınıza teşekkür ediyor ve sağlıklı günlerde yüz yüze görüşmek dileğimizi iletiyoruz.

Lütfen kabul ediniz.  

Not : Biricik kızım Hande’nin, çok değerli müstakbel damadımız Sefa Aydemir ile gerçekleştirdiği ‘sanal nişan töreni’ ne iyi dileklerini ileten dostlarımıza, takipçilerimize çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız.

Kerata Hande’min doğumu, sınavları kazanması ve lise- üniversite mezuniyeti de ilginç olmuştu! Allah olumlu ilginçlikle tamamına erdirsin inşallah. Aramıza hoş geldin, sefa getirdin Sefa. 

Paylaşın:
Etiketler: »
Share
1010 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • “FONKSİYONEL KARŞILIKLI İLİŞKİ ŞART!”

    11 Eylül 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . Biz Ereğlililer Erdemir’le nasıl övünç duyuyor ve ‘etle tırnak gibiyiz’ metaforunu kurguluyorsak, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi olmak istemesini de, büyümesi gelişmesi ve imtiyazlara sahip olmasını da aynı açıdan değerlendirebiliriz. “Ah keşke yabancılar alsaydı da …”  diye başlayan cümleleri kuranlar emperyalizme (bence istemeden) kucak açanlar ve adeta “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” diyenlerdir. Erdemir, Oyak Maden Metalürji’nin ana şirketi olarak (tüm anonim şirketler gibi) karlılığa odaklıdır. Büyümek, gelişmek...
  • KUZEY MARMARA’DA KAPLAMA LASTİK CANIMIZI ALIYORDU!

    11 Eylül 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Geçtiğimiz günlerde İstanbul-Ereğli seyahatimizi Kuzey Marmara Otoyolu’ndan gerçekleştirdik. Büyük dram yaşadık; eşim, ben ve arkadaşımızla az daha ölüyorduk, kabus gibi bir geceydi! Sözüm ona Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Teknolojisi ile donatılmış otoyolda oldu tüm bunlar… Olay şöyle oldu: Gece 20.30-21.00 civarında Ankara yönüne doğru Akyazı gişelerine birkaç kilometre kala hızımı azalttım ve 4 şeritli yolun sağdan 2. şeridinde sakince ilerliyorum. Yol sakin, hava açık… Birdenbire çok büyük bir gürültü koptu ve araç korkunç bi...
  • MEVSİMLERİN OLUŞTUĞU YER: KDZ EREĞLİSİ

    11 Eylül 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Yılın, iklimdeki değişikliklere göre kış, ilkbahar, yaz ve sonbahar olarak ayrılan bölümlerine mevsim denir. Kuzey yarımkürede mevsimlerin başlangıcı şöyledir: Kış gündönümü 22-23 Aral, ilkbahar ılım noktası 20-21 Mart, yaz gündönümü 21-22 Haziran, sonbahar ılım noktası da 22-23 Eylül’dür. Ilım noktalarında günler ve geceler eşit uzunluktadır; kış gündönümünde yılın en kısa günü, yaz gündönümünde yılın en uzun günü yaşanır. Yeraltı tanrısı Hades, aşık olduğu Persephone’nu ölüler ülkesine kaçırıp, ona sunduğu meyveyi yedirdikten sonra ka...
  • NEDENDİR?

    09 Ağustos 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . Oh; çok sevdiğim yaz sıcağında özgür buharız, kısıtlayıcı kışa inat! Zamansız-amansız ölümlerin içe vurmuş ağıtları… Sessiz siyaset, suskun kamu, artan fiyatlarla yarışan vergiler! Kirlenen hava, azalan su, bozulan insanoğlu… “Nedendir?” diye umursasak bir türlü, umursamasak iki türlü zorluk. En iyisi umursamak ve detayda kaybolmadan usta şairin şiirine başvurmak : NEDENDİR Martıların kanat çırpınışları nedendir? Beyaz köpüklü dalgaların üstünde !.. Nedendir ay ışığının dalgalara verdiği renk Gecelerin ...