logo

SÜRAT KARGO’YA NEDEN “YUH”!..


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net

Ekonomi gazetecisi olarak ticari itibara zarar verici kurumsal ve kişisel haberlerden kaçınmaya çalışıyorum.

Daha doğrusu, kişi ve kurumlara “aleyhinde yazamayacak kadar yakın, lehinde yazamayacak kadar uzak durmamaya” çalışıyorum. Hele ki duyumlar veya iddialar üzerine hemen hemen hiç durmam!

Ancak doğruluğu kesin olan ve haber değeri olan durumlarda tabi ki görevimi hiç düşünmeden yaparım. Bu yüzden maddi/manevi bedeller ödediğim yakın geçmişte vakidir.

Aşağıda, başımdan daha dün geçen trajikomik olay, içinde bulunduğumuz iletişim çağında dünyanın her yerinde haber değeri olan bir yaşanmışlık olduğundan köşeme konu olmayı hak etti diye düşünüyorum!

Şöyle ki;

6 Mart’ta bir internet alışveriş sitesinden bir kaç kırtasiye malzemesi ve kitap sipariş ettim. Ürün ve kargo ücretini de peşin ödedim.

Bilenler bilir. Bir siteden alıyorsunuz ama ürünler genelde farklı sanal dükkanlardan ve farklı kargolarla geliyor. 3 üründen 2’tanesi hemen 2 gün içerisinde tarafıma ulaştırıldı. Görevliler nazik ve çözüm odaklı idi.

3. paketimi Sürat Kargo’dan bekliyordum ve araya hafta sonu da girdiğinden gecikmeyi normal karşıladım. Takip numarasından internet sitesine yaptığım girişlerin işe yaramadığını görmek de şaşırtmadı/üzmedi!

Son olarak 11 Nisan Pazartesi günü Kargomun Çilek Şubesine ulaştığını ve teslim almam gerektiğini bildiren mesajı aldım ve Süret Kargo’nun Erdemir şubesine ulaşarak yardımcı olmalarını istedim. Takip numarasını sorgulayan görevli “Bu standart bir mesajdır. Oraya gitmeyin, çünkü paketiniz adresinize ulaştırılmak üzere şubeden araca yüklenmiş” dediğinde sevindim ve büromda beklemeye başladım….

Saat 16.00 olduğunda Çilek Şubeyi arayıp kargonun akıbetini sorduğumda aldığım cevap karşısında “şaka yapıyorsunuz, bu kadar da olmaz ki telefon denen bir şey var” türünden bir cevap verdim.

Üzülmüştüm

Çünkü telefonla aldığım bilgiye göre olay şöyle olmuştu:

Sürat Kargo tarafından Kdz. Ereğli Meydanbaşı Caddesindeki işyerime teslim edilmek üzere 3 gün gecikmeli gelen ve Kepez’de olduğunu öğrendiğim Çilek Şubesine ulaşan paketim Sakarya’ya dağıtım deposuna geri gönderilmişti. Çünkü paket Erdemir Şube Yerine 1 km ötedeki Çilek Şubeye gitmişti. Buradaki görevliler, müşteriye telefon etmek veya 1 km. ötedeki şubeye göndermek yerine yanlış şube gerekçesi ile paketimi tekrar Sakarya depoya göndermişler.

Ben ise şu anda kargo ücretini peşin ödediğim paketimi; Ereğli Çilek Şubesine geldiği halde tekrar Sakarya’ya gönderilen ve ertesi günü tekrar Ereğli-Erdemir Şubesi tarafından teslim edilmesini beklemeye başladım.

Sosyal medya paylaşımıma sadece “kısaca yuh” diyorum paylaşımında bulundum. Gerekçesini de işte burada paylaşıyorum…

Acaba “yuh” çok mu hafif kaldı? Tüketici hakları, hukuk, tazminat falan varken…

Bilinir ki; kişiler sistem içinde verecekleri operasyonel kararlarla şirketlerini vezir de eder, rezil de!… Kar da ettirir, zarar da.. Sistemi yanlış ve kötü kullanım başarı yerine başarısızlığa neden olur. Başta “güven” olmak üzere, her şey kaybolur.

Ey Sürat Kargo tepe yönetimi; Daha ne diyeyim ben size ; yazık-günah değil mi heba olan emeklere/emekçilere!.. Elle tutulup gözle görülen, ağırlığı-kokusu-dokusu olan eşyalarla birlikte, biraz da hizmet sektörünün olmazsa olmazı “çözüm odaklı yetki ve sorumluluk taşımayı” öğrenseniz/öğretseniz.

Böylece; kurbanlarınız YUH yerine, sadık müşterileriniz size BRAVO dese…

Paylaşın:
Etiketler:
Share
1040 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • GÖNÜLLÜ YAZDI : DÜNYADA İLK VE TEK!

    22 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Türk milletinin siyasi iradesi bir asırdan daha fazla süredir 23 Nisan 1920’de ilk kez toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nde temsil ediliyor. Bu zor günlerde Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimi ile ilk kez toplanan TBMM’de  Türk halkını temsil eden milletvekilleri, milli egemenlik ve birlik iradesini ortaya koydu.  Atatürk, Cumhuriyetimizin ilanından sonra 23 Nisan tarihini Dünya’da örneği tek olan büyük öngörü ile çocuklarımızın milli bilinçle yetişmesini desteklemek amacı ile Ulu...
  • PANTEREKLİ’NİN AZİZ ANDREAS’I VE BİZANS’TA KUTSAL KİŞİLER

    22 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Azizler ( Hagios ) ve kutsal kişiler ( hosios ), bütün Hıristiyan dünyası için önem taşır ama aziz kültürü Doğu Hıristiyan kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Genellikle bu kutsal kişiler öncelikle halk arasında yerel anlamda kabul görür ve bir saygınlığa ulaşırlardı. Giderek o kişinin ya da onun fiziksel kalıntılarının ( rölik ) etrafında yerel bir kült oluşurdu. Röliklerin bazı mucizeler gerçekleştirdiği inancı yayılır, insanlar burayı ziyaret etmeye başlar, ikonaları yapılırdı. Kilise tarafından, kilisenin ‘litürjik’ takvimine ve aziz k...
  • ÇOBANLARIN TANRISI

    08 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Herakleia Pontika yöresinde de yaygın olarak tapınılan ama hakkındaki mitosların oldukça belirsiz olan Aristaios; ‘çobanların tanrısı’ olarak bilinir. Genellikle kabul edilen bir açıklamaya göre, Apollon ile Nympha ( su perisi ) Kyrene’nin oğlu olarak Libya’da doğan Aristaios, daha sonra Teb’e gitmiş, burada Musalar’dan sağaltma ve kehanette bulunma dersleri almıştır. Kadmos’un kızıyla evlenerek Aktaion’un babası olmuştur. Uzun yolculuklardan sonra Trakya’ya varan Aristaios’un, Herakleia Pontika havalisine de gelip burada ‘khlaina’ dene...
  • POSBIYIK NASIL KAZANDI?

    08 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    13 Şubat’ta bu köşede kaleme aldığım “Seçime Doğru-2” başlıklı yazımda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın seçimi kazanmaya en yakın aday olduğunu yazmıştım. Ayrıca, o tarihte adayı henüz yeni belli olan (Aday gösterilen İbrahim Sezer'in isminden soyutlanmış olarak) Ak Parti’nin ise adeta Ereğli’de seçimi almak gibi bir kaygısının olmadığını kast ederek, “Belki de, Ak Parti Ereğli’yi de kazanıp bir de buranın vaatlerini yerine getirme ‘zorluğuna-masrafına-risklerine(!)’ girmek istemiyordur kim bilir!!!” yorumunu kaydetti...