logo

ÜÇ KONU


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net

.

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” der Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Hain eller tarafından katledilen Üstat Uğur Mumcu ise bize “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” diye yol gösterir. “Daha aydınlık bir dünya, daha aydınlık bir hayat” misyonumuz ise gazetemizin kuruluşundan itibaren logomuzda yer alır.

Bu girizgahla yaz sıcağında son güncel konuları paylaşmak istiyorum:

ZBEÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GÜVEN VERİYOR

Son 2-3 haftadır Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tedavi görüyorum.

Lafı uzatmadan Fakülte bünyesindeki Periodontoloji-Diş Eti Hastalıkları Kliniği ve Endodonti-Restoratif Diş Tedavisi Kliniği hizmetlerinden memnuniyetimi ifade etmek istiyorum.

Öyle ki; ilk başvurumdan itibaren hemen hemen herkes ve her zaman, üzerine düşen sorumluluğu tam anlamı ile ve tam zamanında yerine getirdi diyebilirim.

Şaşırdım! Sanki sihirli ve mahir bir el ortalıkta dolaşıyordu. Kimseyi tanımıyordum ama sekreteryalar dahil işler tıkır tıkır işliyordu. Sevk eden ve sevk edilen yerler kayıtlar alıyor, randevu ve kontrol saatlerine uyuluyor ve konuşmalar ile yapılan işlemlerden anladığım kadarı ile “diş işi sağlam” yapılıyordu.

Konuşmalar derken; Hasta Planlama Kartı ile aklımda kalan ve muhtemelen stajyer veya öğrenci hekimler; Dt. Elif Nur, Dt. Merve,  Stajyer Nur, Stajyer Selçuk, Rabia hanım, diğer isimler… Hepsi disiplinli, açıklayıcı, sabırlı ve işinin ehli gençler. Bana ve ihtiyacı olanlara kim dokundu ise ve emeği geçen hepsine samimiyetle teşekkür ediyoruz.  

İlk fırsatta Rektör Özölçer’i gördüğümde bu takdirimi paylaşacağım, kendisini ve Dekan Prof. Dr. Baran Can Sağlam ile ekibini kutlayacağım.

Hani derler ya; Bir mal veya hizmet aynı anda hem hızlı, hem kaliteli hem de ucuz olamaz diye … Şahsen Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kliniklerinde bu üçü bir arada olduğunu bizzat gözlemledim.

İnşallah bir daha işim düşmez ama düşse de gam değil; Çünkü onlara güveniyorum.

MİLLETVEKİLİ ERTUĞRUL’UN YANINDAYIZ

Geçen gün CHP Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul, Uyuşturucu ile ilgili İyi Parti’in mecliste verdiği araştırma önergesi için partisi adına söz alarak destek verdi.

Konuyu TBMM’de gündeme taşıyan Ertuğrul’un , “Mecliste defalarca bu konuyu araştıralım dedik. Her seferinde iktidarın oylarıyla reddedildi. Neden çocuk yaşlara kadar indi? Neden okul önlerine kadar geldi? Siyasi bağlantıları nedir? Bu kadar çeşidi ülkeye kim sokuyor? Kim ürettiriyor? Kim izin veriyor? Kim sattırıyor? Paralar nereye gidiyor? Tüm bu sorunun ve soruların temelinde ülkenin ekonomik ve toplumsal koşulları yatıyor.” Özetindeki tepkili sözleri tarihe geçmelidir.

Hoş, biz öyle desek de haber okunma sayılarına baktığımda sıradan bir konser haberi kadar bile kadar okunma sayısı olmadığına tanık oluyoruz ne yazık ki.

Bu önemli konuyu siyasetin ve ideolojinin dışında eğitim, ekonomi, sosyokültürel ve nihayet toplumsal duyarlılık haline getirmeliyiz.

Valilik basın bültenlerinin bir çoğunda uyuşturucu üreten, satan kullanan veya uyuşturucu aldığı için olaylara karışanların yakalananların bolluğu dikkat çekiyor.

Ve akıllara yine Ertuğrul’un iktidarı hedef alan şu sorusu takılıyor :

 “Yakalansın iyi, güzel. Yakalanan kişi ve madde miktarının artması marifet mi peki? Asıl soru, bunları bu ülkeye kim getirdi? Kim cirit attırdı? Kim bunların kolayca ülkeye girmesini sağladı? İşte bu soruların cevabı doğrudan kendinize dokunacağından araştırmaya, engellemeye yanaşmadınız, yanaşmıyorsunuz.”

Sayın Milletvekili Ertuğrul bu konuda sonuna kadar yanınızdayız. Lütfen üzerine gitmeye ve bu büyük sorunu kamuoyunda tutmayı hep birlikte sürdürelim.

Sözün özü: Uyuşturucu belası ile mücadeleye devam etmeliyiz.

EREĞLİ İL OLSUN KONUSU UNUTULDU MU?

Yazımı adeta uykuya yatırılmış bir başka Ereğli konusu ile tamamlamak istiyorum.

Hani il olma hayallerimiz vardı, hani platformlar kuruyorduk, hani bunu hak ettiğimizi hep birlikte ispatlıyor ve haykırıyorduk, hani ya 2023 festivalimizi “Ereğli İl Olsun” teması ile başlatmıştık.

Ne oldu da unuttuk?!

Paylaşın:
Etiketler: » » »
Share
238 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • ÜÇ KONU

    28 Haziran 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . "Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır" der Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Hain eller tarafından katledilen Üstat Uğur Mumcu ise bize "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz" diye yol gösterir. "Daha aydınlık bir dünya, daha aydınlık bir hayat" misyonumuz ise gazetemizin kuruluşundan itibaren logomuzda yer alır. Bu girizgahla yaz sıcağında son güncel konuları paylaşmak istiyorum: ZBEÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GÜVEN VERİYOR Son 2-3 haftadır Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hek...
  • OSMANLI DEVLETİ’NİN SON DÖNEMİNDE KDZ EREĞLİSİ MAL MÜDÜRLERİ

    31 Mayıs 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Yahya Demirkanoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nin Ocak 2021 yılında basılan 3.sayısında yayınlanan ‘’Tarihi Süreç İçerisinde Defterdarlığın Yetki ve Görevlerinde Yaşanan Daralmalar’’ başlıklı yazısında maliye teşkilatı ve mal müdürlükleri hakkında önemli bilgiler vermektedir. Maliye Nezareti, Tanzimat’tan hemen önce, 1838 yılında kurulmuştur. Tanzimat bir süreç olarak düşünüldüğünde Maliye Nezareti’nin kuruluşu ile Tanzimat’ın ilanının a...
  • CANLA-BAŞLA!..

    28 Mayıs 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . Geçtiğimiz hafta sonu derneğimizin 2. Olağan genel kurul toplantısını tam kadro ile gerçekleştirdik. Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED)’den bahsediyoruz…  2021 yılında o günkü pandemi şartlarında yağmurlu bir Mart ayında kurduğumuz… Temmuz ayında ilk genel kurulumuzu yaparak; Bendeniz ve meslektaşlarım Fikri Kapan, Sabriye Aşır, Aykut Ateş, Hüseyin Aksakal ile birlikte ilk yönetim kurulunu üstlendiğimiz…  Fahrettin Özaydın, Arzu Tekin ve Yeşim Çakır’ın denetlediği… Yusuf Zobar İle Mustafa Kemal Be...
  • TELGRAF DİREKLERİ KDZ EREĞLİSİ ORMANLARINDAN

    16 Mayıs 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat fakültesi Tarih Bölümü öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Özkan Keskin ile Yrd. Doç. Dr. Ali Sönmez, ortak makaleleri olan ‘’Telgrafın Osmanlı İmparatorluğu’nda Yayılması: Çanakkale Telgraf Hattı Örneği’’nde şu bilgileri aktarmaktadırlar. Osmanlı İmparatorluğu’nun telgraf ile tanışması, askerlerin 1828-1829 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında İstanbul Boğazı’ndan iletişimin hızlı bir şekildr sağlanmasını istemeleri üzerine oldu. ‘Semafor’ adı verilen ve pek de etkili olmadığı anlaşılan alet, o ta...