logo

DİYALOG İYİ DE…


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net

Kısa bir süre önce kaleme aldığım ‘ŞEHİR STRESİ başlıklı yazıda Ereğli’nin sorunlarını sıralamış ve “Bu kadar sorun birikimi şehrimizde büyük bir stres yaratıyor ve siyaset/siyasetçiler bu aşamada yetersiz kalıyor…  ‘Yerel yönetim hükümetle uyumlu değil’ gibi subliminal mesajlarla değil, meydan okumalarla değil, ideolojik farklılıklarla açıklayarak geçiştirerek değil, polemik yarışına girerek de değil, gerçek anlamda sorunların üstüne giderek, mazeret değil diyalog ve hizmet üreterek endişeler giderebilir.” demiştim.

İyi haber Başkan Posbıyık’tan geldi!

Meğer diyalog kapıları Ak Parti kanadı tarafından açılmış. Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, ilçe Başkanı Saffet Bozkurt ve Meclis Üyesi Numan Korkmaz; Posbıyık ile TSO Başkanı Arslan Keleş’in bürosunda bir araya gelerek “çözüme giden yolda” önemli bir adım atmışlar.

Diyalog kurulmasında Korkmaz’ın adının geçmesine hiç şaşırmadım. Sakin güç Numan Beyi tanırım; tam bir diyalog insanıdır. Epeydir uğramıyorum ama sahibi olduğu Özel Martı Eğitim Kurumlarına ne zaman giderseniz hafta sonunda bile kravatını takmış çalışıyordur, kapısı açıktır, buyur eder. Sorularınıza açık ve net cevaplar alabilirisiniz. Kamu yöneticiliği kadar politikacılığa da ısınmış bir isim olarak aynı anda hem gülen hem de sert ifadeler kullanabilen Korkmaz, Ak Parti’nin uzlaşı yüzü oldu.

Evet, sonuçta bu görüşme işine, İlçe Başkanı Saffet Bozkurt olmak üzere ön ayak olanları ve kompleks yapmadan katılanları kutluyorum. Arslan Keleş’i de unutmamak gerekiyor. TSO Başkanlığındaki tekâmülünün faydalı meyvelerini Ereğli’yi sessizce sunmasını memnuniyetle karşılıyoruz.     

   Konulara gelince…

Posbıyık’ın anlattıklarından öğrendiğimize göre; Liman konusu yoluna girmiş, Bozhane’deki Balıkçı Lokantaları sadece sundurmalarının yıkılması ile kurtulabilirmiş, Erdemir Ofisinin yanındaki Belediye Lokantasının İl Çevre Müdürlüğü ruhsat işi için vekiller “orayı halledeceğiz” demişler,  İller Bankasından Kredi kullanılmasında “yardımcı olacaklarını” söylemişler, Çevre yolunu çözmek için iyice ısınmışlar. Cami yeri için ise Ak parti heyetinin Posbıyık’ı Kent Meydanına yapılmasına ikna etmiş görünüyor. İl olmayı gündemde tutmayı sürdüren Posbıyık, tam da BEÜ’nün ‘adeta’ paranoyasını azdıracak şekilde , “Fakülte yapacağız diye uğraşmayız üniversitemizi yaparız.” deyivermiş. Satır arasında Akın Tatoğlu’na gecikmiş bir teşekkürü de sıkıştıran Posbıyık, revizyon çözümü için de yola çıkıldığını açıklamış.

Buraya kadarı benim anladıklarımın özetiydi…

Şimdi “Diyalog, şehir stresi yorgunluğumuza iyi geldi, ancak…!” ünlemi ile anlayamadıklarıma sorularımla yanıt aramaya çalışayım:

  1. Madem tüm sorunların çözümü bir görüşme kadar kolaydı. Neden bu zaman kadar hep karşılıklı polemiklerle gelindi? Acaba “seçime doğru hamleleri mi” tüm bunlar?
  2. Aynı görüşmeyi Ak parti kanadından da dinleme şansımız olacak mı?
  3. Ak Partili vekillerin muallak ifadeleri ne zaman ete kemiğe bürünüp hizmet olarak yansıyacak?
  4. Posbıyık’ın en çok önemsediği üç konunun “liman, ofis yanındaki balıkçı lokantası ve revizyon” olduğunu biliyoruz. Ak Parti kanadı zaman zaman ‘bürokratik oligarşiden’ şikâyet ederken, bunların çözümünü nasıl sağlayacak?
  5. Başkan Posbıyık, Cami’nin Kent Meydanına yapılamasına (gelinen noktada) sıcak baktı(rıldı)ğına göre, denize cami projesi an itibarı ile rafa kalkmış oluyor mu?
  6. Sayın Başkan; tüm bunları çıkıp Kanal Z’de (Zira belediye ekranlarında konuşmanız kamuoyunda objektiflik konusunda tereddüt oluşturur.)  konuşsak mı?

ÇAĞIMIZIN BELASI: UYUŞTURUCU

Geçtiğimiz gün Kaymakam Mehmet Yapıcı, İlçe jandarma komutanı J. Ütğm. Ali Akca, Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Sahil Güvenlik Komutanı S/G Ütğm.Yusuf Can Efe ve Yazı İşleri Müdürü Erdal Uyar ‘dan oluşan heyeti ile derneğimizi(ERMED) ziyaret ettiğinde ana konularımızdan birisi uyuşturucu ile mücadele oldu. “Emniyet ve jandarma kuvvetlerimiz ciddi başarılar elde ediyorlar ama neden bu kadar çoklar ve bir türlü bitmiyor” dediğimizde Yapıcı, “kolluk güçlerimiz bu konuda oldukça başarılı ve valilik bültenleri kanalı ile halkın da haberi oluyor. Yoksa çağımızın belası uyuşturucu salt bölgemizde fazla değil, başarı fazla olduğundan böyle bir algı oluşmuş” demesi içimi biraz daha rahatlatsa da, bataklığın kurtulması için ülke çapında eğitim kurumları ve basın yolu ile seferberliğin başlatılmasının zamanının çoktan geldiğini düşünüyorum.

OLMADI VAROL HOCAM!

Tok sesi ile sakince konuşur,  olmaz işe “olmaz”, olura “olur” derdi. Ne düşündü de canına kıydı. Hangi derdi değerdi ki buna! Ağlamak bize yakıştı ama böyle terk etmek O’na yakışmadı. Üzgün, kızgın ve acılıyım. Haklarımız yoktur ama helal olsun. Ama değmezdi be Varol Hızal hocam! Olmadı, değmezdi…  Geride kalanlara baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
Share
2179 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • 12 YILIK RAPOR: YAZDIĞIMIZI YAPTIK, YAPTIĞIMIZI YAZDIK

    22 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Haber Hayat Yayıncılık çatısı altındaki İş’te Haber Hayat Gazetesi ile dijital mecramız www.haberhayat.net’i 1 Aralık 2012’de eşim Ülkü ile birlikte yayına başlattık. “Haber=Hayat” benim 25 yıl emek verdiğim Demokrat Yayın Grubu dönemimdeki köşe yazılarımın ve Radyo-tv programlarımın da ortak başlığı idi. Başına “İŞ” kelimesi getirerek "iş-ekonomi dünyasındaki haberleri ve hayatları” konu etmeyi hedefledik. Hayat’ın sonundaki “t” yi de o zaman popüler olan yeni TL’ile tamamlayarak logomuzu özgünleştirdik. Kuruluşumuzda da açıklamıştı...
  • CANVER YAZDI: KDZ EREĞLİSİ AĞNAM VE AŞAR MEMURLARI

    22 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Feridun Emecen, TDV İslam Ansiklopedisi’nin ‘’Ağnam Resmi’’ başlıklı yazısında; İslam devletlerinde çeşitli adlarla rastlanan bu vergi, Osmanlı’da resmi kayıtlarında ‘resm-i ganem’, ‘adet-i ağnam’ şekillerinde geçer demektedir. Ağnam vergisi genellikle koyun yavruladıktan sonra Nisan veya Mayıs aylarında alınır, kuzlu koyun kuzusu ile bir hesaplanırdı. Vergi miktarı Fatih kanununa göre üç koyundn bir akçe iken daha sonra iki koyundan bir akçe olarak tesbit rdilmişti. Ağnam resmi bilhassa büyük ölçüde koyun besiciliği yapan konar göçer T...
  • GÖNÜLLÜ YAZDI : UŞAK – KUŞADASI NOTLARI

    08 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . Gazetecilikte güzel bir gelenektir, gidip-gezip-görüp yazmak... Ne demişti Önderimiz Atatürk: "Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır." İşte samimiyetle yazmaya çalışıyoruz... Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu’na dönüşen Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu- AVKON'un Yönetim Kurulu Başkanı Kadim Dostum Şakir Gürel’in daveti üzerine TİMEF Yöneticisi olarak önce Uşak ilinde, devamında Aydın’ın Kuşadası ilçesinde eşim Ülkü ile birlikte geçtiğimiz hafta sonunda mesleki temaslarda b...
  • 1990’LI YILLARDA EREĞLİ’DE YAYINLANAN GAZETELER

    08 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Ağustos 2008’de yüksek lisans öğrencisi Dilşad Yırsutemur, Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Cumhuriyet Tarihi Bölümüne sunduğu ‘’Kdz Ereğli Gazeteleri-Zonguldak Basını ( 1923-2007 )’’ başlıklı tezinde 1990’lı yıllarda Ereğli’de neşredilen gazeteler hakkında bilgiler vermektedir. 1 Aralık 1987’de yayın hayatına başlayan Demokrat’ın ilk sayısında yayınlanış amacı şu ifadelerle açıklanmaktaydı : ‘’Ereğli’mizde yeni bir gazete olarak yayın hayatına atılıyoruz. Gazete konusundaki çalışmalarımız yaklaşık altı aydan bu yana devam...