logo

BAKAB TURİZM ŞURASI / İYİ-KÖTÜ ŞEYLER


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net

Ulus ve bölge olarak “Tarımsal” ve “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımıza” yönelmemizin zamanı geldi de geçiyor bile.

Zonguldak olarak tamı tamına yerli ve milli kaynaklarımıza yani; taşı-toprağı, havası-suyu ve yer altında 1,5 milyar ton kömürü ile…      

Bu köşede  “Bacasız sanayi turizme de yatırım/tanıtım yapılmalı, kömür daha fazla çıkarılmalı, tarım ve hayvancılık teşvik edilmeli” diye yırtınıyoruz.   

Diğer yandan endüstri bölgesiyiz: Elbette ki bir yandan Filyos projesi doğru mecrasında ilerlemeli, elbette Erdemir başarılı üretkenliğini, karlılığını sürdürmeli, elbette OSB firmaları büyümeli, tersaneler sipariş yetiştirememeli ama İLLA Kİ TURİZM, TARIM VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI POTANSİYELİMİZ DEĞERLENDİRİLMELİ.

Bu anlamda Vali Tutulmaz, ‘Zonguldak Kömür Deneyim Ocağı’ açılışında doğa, kültür ve endüstriyel miras turizminin önemine vurgu yaptığı konuşmasının içini doldurmalı diyorum.

Hemen arkasından Başkan Posbıyık’ın Ereğli –Kandilli bisiklet ve yürüyüş yolunun tamamlanacağını iç turizmi canlandıracağı yönündeki açıklaması da çok yerinde oldu. Darısı, Ereğli Piyale Paşa Konağı Müzesi, Bozhanedeki balıkçı lokantalarının meşru turistik statüye kavuşturulması, Kaletepe, Çeştepe ve Eski Tren Garı gibi alanların düzenlenerek sektörün hizmetine açılmasına gelsin diyelim…

Daha önce de yazmıştım, tekrar ediyorum: Batı Karadeniz Kalkınma Birliği –BAKAB ÇAPINDA TURİZM ŞURASI DÜZENLENMELİ.

KÖTÜ ŞEYLER:

  • Her gün gelen zamların dayanılmaz ağırlığı karşısında iktidarın çaresizliği.
  • Bölgemizde heyelan olaylarının artması ve yeterli tedbirlerin alınmaması.
  • Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Ağabey Köksal Toptan’ın Zonguldak’ta Filyos Projesini yerinde inceledikten sonra bölge gazetecilerine yönelik kapsamlı bir basın toplantısı yapmaması.
  • Başkan Posbıyık’ın ‘iftar yemeği yardımı’ üzerinden gazetecilerle polemiğe girmesi.
  • Ak Parti iftarında gazetecilere 2 masacık yer ayrılması, katılım sayısının öngörülememesi ile servisin aksaması.

İYİ ŞEYLER:

  • Ereğlili Mimar Kardeşimiz Tuba Demiroğlu’nun Dubai Uluslararası Finans Merkezinde uluslararası çapta düzenlenen Açık Hava Heykel Sergisinin Küratörlüğünü(Sergi Düzenleyicisi) başarı ile üstlenmesi…
  • Kdz. Ereğli’de İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi’nin Model Birleşmiş Milletler Konferansına (EFLMUN))ev sahipliği yapması.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Kdz. Ereğli Nurhan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu’ öğrencilerine yönelik ‘Doğa Eğitimi’ verilmesi… Dahası, doğayı sevdirmek ve bilinçlendirmek amacı taşıyan bu ders dışı eğitimlerin devamının geleceğinin açıklanması.
  • Avukat Yılmaz Efe, kaleme aldığı ‘ALİ’ isimli kitabının 2. baskısını yapması. Gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkılarak kaleme aldığı kitap su gibi akan bir hikaye. Coşkun akan suyun kâh kayalara çarpmasını, bazen verimli toprakları sulamasını, bezen de içerisinde boğulan insanları âdete görmek ve bir yandan da dönemin Anadolu insanının koşullarına şahit olarak heyecanlı bir tekne gezgini olmak istiyorsanız şiddetle ALİ’yi okumanızı tavsiye ediyorum. Yılmaz Efe’yi bir kez daha kutluyorum.
  • Uluslararası Folklor Festivalleri Derneği’nin ilkbahar çalışma toplantısını 13-15 Mayıs tarihlerinde Kdz. Ereğli Belediyesi’nin organizasyonunda Ereğli’de yapacak olması…
  • Zonguldak ve Ereğli’ye Emniyetinin uyuşturucu ile keskin mücadelesi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu olsun. Çocuklarımıza en büyük hediyeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk verdi zaten. Bize düşen; eserlerine sahip çıkmak ve çocuklarımızı özgür, doğa ve enerji tasarrufu dostu, erdemli bireyler olarak yetiştirmektir.

Slogan gibi olacak ama: Hoşgörü ve bilinç ekelim; barış ve refah biçelim.
Sözde değil özde…

Söz de değil özde…

Paylaşın:
Etiketler: »
Share
828 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • 12 YILIK RAPOR: YAZDIĞIMIZI YAPTIK, YAPTIĞIMIZI YAZDIK

    22 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Haber Hayat Yayıncılık çatısı altındaki İş’te Haber Hayat Gazetesi ile dijital mecramız www.haberhayat.net’i 1 Aralık 2012’de eşim Ülkü ile birlikte yayına başlattık. “Haber=Hayat” benim 25 yıl emek verdiğim Demokrat Yayın Grubu dönemimdeki köşe yazılarımın ve Radyo-tv programlarımın da ortak başlığı idi. Başına “İŞ” kelimesi getirerek "iş-ekonomi dünyasındaki haberleri ve hayatları” konu etmeyi hedefledik. Hayat’ın sonundaki “t” yi de o zaman popüler olan yeni TL’ile tamamlayarak logomuzu özgünleştirdik. Kuruluşumuzda da açıklamıştı...
  • CANVER YAZDI: KDZ EREĞLİSİ AĞNAM VE AŞAR MEMURLARI

    22 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Feridun Emecen, TDV İslam Ansiklopedisi’nin ‘’Ağnam Resmi’’ başlıklı yazısında; İslam devletlerinde çeşitli adlarla rastlanan bu vergi, Osmanlı’da resmi kayıtlarında ‘resm-i ganem’, ‘adet-i ağnam’ şekillerinde geçer demektedir. Ağnam vergisi genellikle koyun yavruladıktan sonra Nisan veya Mayıs aylarında alınır, kuzlu koyun kuzusu ile bir hesaplanırdı. Vergi miktarı Fatih kanununa göre üç koyundn bir akçe iken daha sonra iki koyundan bir akçe olarak tesbit rdilmişti. Ağnam resmi bilhassa büyük ölçüde koyun besiciliği yapan konar göçer T...
  • GÖNÜLLÜ YAZDI : UŞAK – KUŞADASI NOTLARI

    08 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . Gazetecilikte güzel bir gelenektir, gidip-gezip-görüp yazmak... Ne demişti Önderimiz Atatürk: "Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır." İşte samimiyetle yazmaya çalışıyoruz... Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu’na dönüşen Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu- AVKON'un Yönetim Kurulu Başkanı Kadim Dostum Şakir Gürel’in daveti üzerine TİMEF Yöneticisi olarak önce Uşak ilinde, devamında Aydın’ın Kuşadası ilçesinde eşim Ülkü ile birlikte geçtiğimiz hafta sonunda mesleki temaslarda b...
  • 1990’LI YILLARDA EREĞLİ’DE YAYINLANAN GAZETELER

    08 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Ağustos 2008’de yüksek lisans öğrencisi Dilşad Yırsutemur, Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Cumhuriyet Tarihi Bölümüne sunduğu ‘’Kdz Ereğli Gazeteleri-Zonguldak Basını ( 1923-2007 )’’ başlıklı tezinde 1990’lı yıllarda Ereğli’de neşredilen gazeteler hakkında bilgiler vermektedir. 1 Aralık 1987’de yayın hayatına başlayan Demokrat’ın ilk sayısında yayınlanış amacı şu ifadelerle açıklanmaktaydı : ‘’Ereğli’mizde yeni bir gazete olarak yayın hayatına atılıyoruz. Gazete konusundaki çalışmalarımız yaklaşık altı aydan bu yana devam...