logo

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI AÇIKLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında Kdz. Ereğli Eski Kaymakamlarından ve ilk Zonguldak Milletvekillerinden, Ünlü Türk Aydını Tunalı Hilmi Bey heykelinin açılışı yapılacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de KOVİD-19 salgını gölgesinde -resmi geçidin olmadığı- sade törenle kutlanacak.

Kaymakamlığın düzenlediği programa göre; Kdz. Ereğli’deki törenler 28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’de Anıt Park’ta protokol çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumu ile başlayacak. Saat 13.20’de ise İnönü Parkında Tunalı Hilmi Bey Heykeli açılışı gerçekleştirilecek.

GÜNDÜZ ANITPARK’TA, AKŞAM SAHİL ŞERİDİNDE…

29 ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek kutlama programına göre ise saat 10.00’da Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu İnönü Parkındaki açık alanda tebrikleri kabul edecek. Ardından Atatürk Anıtı önünde saat 10.20’de Saygı duruşunda bulunulup, istiklal Marşı okunacak. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiir ve kompozisyon okuyacaklar. Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Zeybek gösterisini ödül töreni izleyecek ve program sona erecek. Akşam Saat 20.00’de ise sahil şeridinde ışık gösterisi düzenlenecek.

Havanın yağışlı olması durumda, kutlama programı Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezine alınacak.

HABERİN İÇİNDEN:

TUNALI HİLMİ BEY HEYKELİ AÇILIŞI ÖNEMLİ!

Milli Mücadele yıllarının önemli isimlerinden, Ünlü Türk Aydını Tunalı Hilmi Bey (1871-1928) , gazetemizde de sık sık konu olduğu üzere Zonguldak eski milletvekilliği ve Kdz. Ereğli Kaymakamlığı yapmıştır. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Kdz. Ereğli Sempozyumunda Tunalı Hilmi Bey ailesinin yaşan en büyük üyesi Gülseren Tunalı, görüntülü mesajında Tunalı Hilmi’nin Ereğli’de uygun bir şekilde yaşatılmasını dilemiş, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, en kısa zamanda heykelin yapılacağını açıklamıştı. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’da Tunalı Hilmi Bey’e vefa borcunun ödenmesi yolunda açıklamaları ile önemli ismi gündemde tutmuştu. Heykelin yapılmasına vesile olan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a ve emeği geçen sanatçılara teşekkür ediyoruz.

  • Konu ile ilgili sitemizde yer alan birkaç haber şöyle : (Lütfen linkleri tıklayınız)

Paylaşın:
831 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ